Saturday, 21 April 2012

Marissa Zahirah Sebaya Qhaliff Iman

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Dah lama sebenarnya aku nak update mengenai anak saudara aku yang pertama ni cuma tak sempat je.Yelah...first time bergelar aunty ni terasa excited sikit...hehe (terasa dah tua pulak).Anak saudara pertama aku ni perempuan.Aku ingatkan dapat lelaki tapi takpe lah.Kalau lelaki bole lah aku ajak dia main gusti dan tomoi-tomoi gituu.Dapat pulak perempuan.Tapi takpe.Bersyukur je lah.Yang penting dia sihat dan dapat membesar dengan baik.


Nama anak saudara aku ni Marissa Zahirah.Sedap tak nama dia? Biasalah...aku yang bagi nama tuu.Hehe...Sebenarnya nama Marissa je yang aku bagi.Zahirah tu bapak dia yang bagi.So,digabungkan jadilah Marissa Zahirah.Maksudnya..."yang bersopan dan berkilau".Dia lahir pada 6 April 2012.Haa...dia ni sebaya dengan anak seorang blogger famous tu Ben Ashaari cuma anak Ben lahir 2 April 2012.Kiranya anak saudara aku ni lambat empat hari je.

So,sekarang sesi menayang gambar Marissa Zahirah





Cukuplah setakat itu gambarnya.Well sekarang ni dia cepat meragam terutamanya waktu malam.Seriously...aku tak bole tidur.Barulah aku tahu rasanya bila ada bayi kat rumah.Dan sejak kehadiran Marissa Zahirah ni,aku asyik bangun lambat je.Mana tak bangun lambat.Tidur tak lena.Marissa tak kesian ke kat Mak Ngah mu ini?Jangan meragam lagi ye malam-malam...(bajet macam budak tu baca je)

Ni sesaje aku nak menempel gambar antara anak Ben Ashaari dengan anak saudara aku.Agak agak bila besar mereka bole jadi kawan tak?Hehe...

Muhammad Qhaliff Iman
Marissa Zahirah
Memang aku akui sepanjang bergelar Mak Ngah ni memang memerlukan kesabaran serta kekuatan mental dan fizikal untuk melayan kerenah bayi ni.Nak kena pujuk je dengan segala macam puji-pujian barulah tak merengek.Hai...macam macam betul.Tapi...ni memang pengalaman yang baru buat aku yang selama ni tak pernah pun merasa menjaga bayi.

Ni gambar favourite aku.Sengaja aku bingkaikan.Comel kan...

Bila besar Marissa nak jadi pilot... (memandai je aku ni)

p/s : ramai jugak cakap muka Marissa ni macam muka anak orang cina...

11 Komen Terhebat:

CikMai said...

comelnya baby sepet ,, gerammmmm.. kite pun ade srang anak buah gak, sayang gile sampai dh mcm anak sendiri kite jaga..hehehehe

Cik Amal said...

alahai comellnye


nice blog
im follow ur blog

anda ditag
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/04/segmen-blogwalking-follow-by-hajar_20.html

-SUPERGIRL- said...

whoa comelnyee !! mix keee ?? mcm chinese ....

Uncle Jonni said...

hakhakhak... dah dpt title makcik.... kehkehkeh

kaishin said...

macam mix pulak..mata sepet sikit cam cina

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhh cumel la marissa zahirah mata sepet..pinjam nak bwk dating boley hehe !

Bulan Syurga Firdausi said...

baby sape yg comel mcm sy ni..??? ;) huuuuu

IEQAH said...

aishhh bolehlaa kenenkn depa nanti :)

EFEO said...

sooo cute. very chinese look la :)

Gadis Kampung said...

soo cute...mmg ada baby tido malam mmg terganggu tapi itu lah detik2 terindah dalam kehidupan...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

eh ehh...sama2 sepet plak mata tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}