Sunday, 31 July 2011

WeLcoMe RamaDhan...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Matahari Berzikir...
Angin Bertasbih...
Pepohonan Memuji KeagunganMU


Semua menyambut datangnya seribu bulan
Selamat datang Ramadhan al-Mubarak
dan...Selamat menjalani ibadah puasa...






~Welcome Ramadhan~


p/s : Aku nak sangat puasa penuh dalam bulan Ramadhan ni...tapi memang mustahillah bagi aku yang bergelar wanita...(memang setiap tahun kena puasa ganti...hehehe)

Saturday, 30 July 2011

Farewell Fujitsu...Will Miss You Alls

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Entri hari ni...entri sedu-sedan
Juga entri panjang gegiler
Yeah...
I am free from Fujitsu
Tamatlah kontrak aku di Fujitsu pada hari ni


Sedih...?
Yup...
Of Course!
Hampir 7 bulan aku di sini
Segala rasa masam-manis-pahit aku lalui


Sayang...?
Yup...
Of Course!
Aku dah jatuh sayang...
Jatuh sayang kat operator2 kat bahagian Final Keyboard
Dyorang baik2 sangat


Aku nak mention nama diorang
Mereka2 yang rapat dengan aku
Yang aku kenal jer laa
Supaya aku tak lupaa...


Line 1 (line aku)
Senior :Along (senior paling kecoh...sedaya upaya nak dapat output target)
Repair :Kak Pony
Kak Mesjana,Kak Min,Aiena,Suhana,Kak Ifah,Kak Timah,Nora,Kak Wati (nenek),Liyana,Kak Ani,Kak Ida,Kak Eza,Kak Jun,Kak Peah


Line 3 (sebelum jadi line 12 jam)
Senior : Kak Rina (senior paling memahami,mudah dapat output target & mesra operator)
Repair :Kak Emon & Kak Huda
Kak Ikin,Kak Suhaida,Kas Hasnah,Mak Roset,Kak Imelda,Kak Diah,Kak Ana


Line 4 (line member aku)
Senior :Kak Zorro (sebelum ni Kak Ikin...dia dah benti coz dapat kerja baru)
Repair :Kak Indah
Kak Reen,Kak Zu,Kak Surina (suka cakap 'dogol'),Aini,HaleedaRobisah,Mama,Kak Roy


Line 5 (line yang pertama kali aku masuk...aku sukaa line ni jugak coz orangnyer ceria)
Senior :Kak Mas
Repair :Kak Ina
Kak Zaimah,Mak Niah,Kak Roslina,Yati,Kak Lala,Kak Chek,Kak Zai


Foreman :En.Rasyid
Forelady :Kak Ina
Tukang jaga kedatangan :Mek Su


Mereka2 kat Final ni termasuk aku akan terpaksa "berlakon"
Bila ada tiga individu ni terjah nak tengok kitaorng buat kerja
Cheng Wong Chong,KK Cheng dan Apek Lee
Hehehe...


Ohw yer...
Aku rasa orang yang paling aku rindu ialah orang yang pertama kali buat aku menangis
masa aku kerja kat sini mula2 dulu...
Yeah..my senior
Along...!


Aku memang tak sangka yang aku akan rindu kat dia
Dia ni memang giler2 skit
Cakap memang tak de 'insurans'
Mood kadang2 tak menentu
Dia anggap aku 'anak ikan' dia
'Peliharaan' dia
Hehehe...klakar (>_<)
Aku tak kesah pown...


Tapi...
Aku tau dia ni baikk orangnyer
That why...
Aku bagi souvenier kat dia
Tanda ingatan aku kat dia
Coz...dia adalah
"Orang Yang Paling Memberi Kesan Sepanjang Aku Bekerja kat Fujitsu"



                                            Ni laa souvenier tanda ingatan yang aku bagi kat Along


Yang aku tak sangka...Along pun ada bagi sesuatu kat aku...
Nak tau...



Soo sweet...suka-suka-suka
Thanks a lot Along n_n


Nak tau...
Loker kasut aku ngan Along ni selang satu loker jerk...
Macam tak percaye jerk masa mula2 aku dapat tau...





                    Sebelah kiri loker kasut aku...yang kanan loker kasut Along...(selang satu loker jerk)


Kepada Abang driver
Terima kasih jugak laa selama ni hantar pergi-balik kerja
Abang Am,Abang Fadil dan Abang Jalil (JCQ,JEL,JLE)


So,sekarang ni aku akan 'bertapa' kat rumah selama sebulan...
Sebelum aku nak menjejakkan kaki aku ke Universiti...
Oppss...aku tak pernah lagi tulis kat blog ni Universiti mana yang aku dapat...
Sajer...tak nak bagitau dulu...
Next-next entri kowt...hehe


Tamat laa sudah kesah cerita aku kat Fujitsu ni
Sekurang2nya...pernah jugak laa nama aku tercatat kat senarai pekerja2 Fujitsu kann
Ohw...tetiba rasa touching laa pulakk




Tinggal kenangan jek kad QC number aku kat Fujitsu nih
(cantikk kan nombor QC aku)


Oleh kerana aku agak 'terkesan' ngan kerja aku kat Fujitsu ni
Rasanya aku nak wat page pasal Fujitsu lak kat blog ni
Alaa...blog aku...sukati aku nak buat apa kann?





"Bertemu dan berpisah adat manusia biasa"
"Hilang di mata tapi di hati tidak lupa"




p/s : Sayonaraa...Love You Alls

Wednesday, 27 July 2011

Today is My Day...27 JULY

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Dba Dealova
Allah selamatkan kamu...


Happy Birthday to you...
Happy Birthday to you
Happy Birthday to Dba Dealova
Happy birthday to you...


                                                 They wish to me... n_n (huhu...perasan ke)

p/s : Aku lahir bulan July sama ngan Harry Potter...(wow...suka-suka-suka)

Thursday, 7 July 2011

Banyaknyer Plagiat...Mana yang Asli???

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Hyeyoo Bloggers...


Sesajer nak mencoret entri sesuka hati ni
Bercerita mengenai...emmm
Aku nak panggil dia 'artis dunia maya'


Kenapa???
Coz...mereka2 ni sesangat la popular di dunia maya
Sampaikan ramai orang jadi plagiat dia ni
Mengaku konon-kononnya mereka adalah orang sebenar...


Gambar-gambar mereka ni banyak jugak orang pakai...
Pakai untuk dijadikan profile picture kat Facebook,Myspace,Friendster & dll
Mana taknyer...
Orangnyer CUN...!


Aku cuma senaraikan tiga orang yang paling TOP...a.k.a banyak plagiat
Tapi...mereka2 ni orang2 dari Indonesia
Kalau korang taip jer nama mereka2 ni kat Facebook
Confirm...korang tak tahu yang mana satu orang yang asli


Yang pertama Tirani Nadia Arlitha Korlstak Dwitasari or Tirani Dwitasari


            


Yang kedua Triss Oktaviani


 


Dan yang ketiga Zahra Zeevanya




Mereka bertiga ni antara TOP yang paling banyak plagiat di Indonesia
Aku rasa orang Indonesia sendiri pun tak tahu sangat siapa mereka ni sebenarnya
Menurut Uncle Google ada info kata mereka ni model laa
Macam-macam kaan...


Agak-agak orang yang asli ni sakit hati tak...
Kalau orang lain mengaku-ngaku jadi diri mereka
Nak buat macam mana
Muka ada market kata kaan...


p/s : Siapa antara mereka bertiga ni...yang paling cun...???

Monday, 4 July 2011

Cuti Hilangkan Sakit Hati...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Hyeyoo...


Okey...this week and next week...
Aku start keje shif malam
Tapi...
Hari ni...
Aku sajer amik cuti


Untuk apaa?
Untuk hilangkan rasa sakit hati aku hari Sabtu yang lalu (ayat nak skemaa)


Sekurang-kurangnya tak payah lah aku mengadap muka yang menyakitkan hati aku tuu
Baik aku layann cerita yang buat aku tersenyum
Buat aku...sejuuk hati






Yaa...
Ceritaa Juvana!
Syook sikit hati aku tengok citer ni
Hilang masalah tempat keje
Err...buat sementara laa


That cute face...
Heal my heart...
Hehew... n_n (mood suka-suki)





Alaa...faham2 jer la
Saya suka ZA n_n


p/s : Ada sesiapa yang tak suka Bob?...Kalau ada...ada aku kesah?hehehe...(mood giler sekejaap)

Saturday, 2 July 2011

They Hurt Me Again...!

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Entri untuk luahan perasaan...
Tak tau nak luahkan kat mana lagi...
Blog ni je la yang boleh buat aku luahkan segala rasa yang aku rasa (belit-belit ayat)


Seperti entri aku yang lepass
Yup...
Masalah ketensionan aku masih belum habis
Malah kian PARAH


Aku dah banyak bersabar...
Tapi...
Tahap kesabaran aku dah OVER LIMIT!


Hari ini sekali lagi pengurusan di tempat kerja aku memang 'membantai' hatiku
Aku rasa SAKIT HATI!
Rasa macam nak belasah jer mereka-mereka yang berkenaan tu!




Hari ini...
Line 12 jam tak ada barang...maksudnya tak de keyboard untuk dibuat
Yang aku GERAM...
Senior aku yang 'pandai'kononnya tu...
Bole pulakk dia suruh operator line 12 jam tu buat tempat aku!
Aku ni operator line dia yang tetap ni kena tendang!
Bukan dia nak suruh aku buat tempat aku!
Kak Ana yang buat proses tu pun kena tendang...
Bole pulakk dia pentingkan operator line lain!
SAKIT HATI BETUL!

Then ada offer balik half day
Sepatutnya operator line 12 jam laa yang kena balik
Tak pasal-pasal aku yang pening kepala
Aku kan naik van
Mana bole balik half day
Aku kesian dengan Kak Ana
Dia nak kerja overtime hari ni pun tak kesampaian
Gara-gara senior yang...tut....
Sampai hati dia tak fikir pasal operator dia sendiri


Sekali lagi aku rasa macam nak PUNCH dia




Terus terang...
Aku tak bole terima tindakan dia tuu!
Aku terpaksa TABAH hati
Nak tunggu lagi 4 minggu sebelum tamat kontrak
Macam rasa 4 tahun jer


Eshh...
Tergamak kau buat aku macam ni
Sikit pun kau tak appreciate aku


Kesedihan masih berterusan...
Entah...
Sampai bilaa...


ps : Doraemon...aku nak pinjam mesin masa...!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}