Monday, 27 June 2011

Emo Sekejap...

Hyeyoo...


Hari ini agak emo untuk aku
Apa lagi...pasal ketensionan di tempat kerje!
Adooyaii....tekanan perasaan melanda diri
Jiwa kacauu + Hati terluka + Sakit hati
Waaa...macammana nak hadapi semua tuu?


Emm...
Hari ni...dan seterusnya jugak selagi tak habis kontrak...
Aku terpaksa meninggalkan proses yang selama ini aku buat
Budak baru yang kena demam campak tu dah datang kerje balik
Tak pasal-pasal aku terpaksa mengundurkan diri...(aku tak salahkan dia)


Aku tau...aku hanyalah orang bawahan
Kena ikut arahan pihak atasan
Tapi...kalau kerja yang kau selalu buat orang lain dah amik alih
Aku rasa TAK DIPERLUKAN lagi
Terasa TERSINGKIR
Terasa TERBUANG


Yea...tau...
Kena bertolak ansur...kerja dalam berpasukan
Tapi...
ITS HURT...
Yea...HURT HURT HURT



Aku cuba belajar menerima keadaan itu
Kadang kala aku selalu berfikir
Kenapa mesti aku yang selalu mengalah?
Orang lain tak kena pun...


Shyyss...
Dah..dah...
Dba...life must go on
Chaiyook ! (mood tak de semangat pon)


p/s : Terasa nak ikut jejak langkah Hany jer...berhenti awal...

Saturday, 25 June 2011

Why??? Tidak Memilih Untuk Tidak Menyakiti...

Hyeyoo...


Sekadar berkongsi apa yang berlaku keliling aku
And apa yang terlintas di fikiran

Tahap kelogikan drama dengan dunia realiti
Masih adakah lelaki kaya yang akan jatuh cinta dengan perempuan biasa
Or...
Perempuan ala-ala nerd+naif+gila-gila gituu
Akan menjejaskan imej lelaki itu kann?






Pergh...memang idaman setiap girl kan kalau dapat lelaki macam ni
So...kita cerita situasi si gadis pulak


Gadis...
Memang hatinya lembut + sensitif
Mudah tertawan...
Bila ada priya yang suka
Hati hawanya pasti membuka sedikit ruang untuk cuba menerima






Tapi...
Macammana pula kalau ada lelaki biasa
Yea...
Lelaki yang tidak kaya+tidak terkenal+tidak digilai
Tapi...dia selalu menyokong si gadis itu coz dialah kawan baik selama ni
Dan...
Diam-diam jatuh cinta
And directly luahkan rasa cinta itu


Oppss...
Nak pilih yang mana satu?




Bila berada dalam situasi tersebut
Memang fikiran jadi bercelaru...


Oke..FINE!!!


Kedua-duanya tidak menjadi pilihan...
Maka tiada yang terluka... (ye ke?)
Kita jadi kawan baik saje...


OK tak???


p/s : I want nobody-nobody but you...

Sunday, 19 June 2011

Naughty Kiss ---> Marry Me,Mary...

Hyeyoo...


Nampaknya aku masih boleh bersuka-suki dengan drama korea lagi!
Yeah...
Dulu Naughty Kiss
Then...
Sekarang aku akan masuk dunia drama
Marry Me,Marry...
Woaaa...suka-suka-suka n_n




So-So-So...sweet
Sinopsis cerita ini bole la di google sendiri yerk


Hero drama ni dibintangi oleh Jang Geun Suk sebagai Kang Moo Kyul




                                                                  Kachak + Cool


Manakala heroinnyer dibintangi oleh Moon Geun Young sebagai Wi Mae Ri




                                                                          Comei...


Wah...ni yang buat aku akan selalu tertunggu-tunggu hari Sabtu ni
Nak tengok this cute couple
Aku pown nak gak cam tu...bole???






So...bagi sesaper yang peminat citer Korea yang blom tengok drama ni
Bole ler meluangkan masa anda tercongok depan TV
Tepat pukul 6.30 petang di 8TV setiap hari Sabtu...


EnJoy!!!




p/s : Drama Marry Me Mary dikenali jugak dengan tajuk Mary Stayed Out All Night...

Thursday, 16 June 2011

Nak Ketawa?Nak Menangis?Aku Jadi Keliru...

Hyeyoo...


Terasa nak meluahkan apa yang terbuku yang tak terjual di pasaran (merepek jer)
Adoooyai...kekeliruan emosi


Yup...


Nak cerita pasal kawan aku yang satu kilang ni (kerja sementara aku)
Dia sebenarnya nak berhenti kerja sebelum tamat kontrak
Sepatutnya dia tamat kontrak sama dengan aku
31 Julai 2011
Tapi...
Dia nak berhenti awal


Dia nak berhenti senyap-senyap
Dia...
TAK NAK BAGITAU AKU


Yang lawaknyer
AKU DAH TAHU


So,aku terpaksa buat-buat tak tahu
Kesian tengok dia
Mana taknyer
Dia sampai berpakat dengan senior operator aku dan foreman
Komplot supaya jangan bagitau aku yang dia nak berhenti


Tapi...
Aku ada naluri penyiasat yang sangat tajam...(cewaah...perasan sekejapp)
Aku dah syak pada awalnya dia nak berhenti
Dan
Tekaan aku TEPAT


Yang aku kelakarnya
Diorang sedaya upaya buat 'lakonan' dan cover sedaya upaya supaya aku tak tahu
Diorang buat isyarat rahsia
Bila aku pusing pandang diorang
Cepat2 diorang tukar topik
Nampak sangat
Tu yang aku terasa nak ketawa
AKU DAH TAHU LA...


Tapi...
Aku rasa sedih dia nak berhenti awal
Aku memang rapat ngan dia ni
AND
Aku satu-satunya yang kawan dalam geng kitaorang yang dia tak bagitau pun nak berhenti
Aku sedikit kecik hati


Aku faham
Dia tak sampai hati nak bagitau aku
Dia takut aku menangis
Of course laa
Aku sedih...


So...sekarang ni...
Aku masih buat-buat tak tahu
Walaupun aku dah tahu dia nak berhenti
Aku nak dia bagitau aku sendiri


Hesyh...kenapalah kau buat macam ni
Tak menyusahkan diri kau sendiri ke?
Sorok-sorok dari aku...???


p/s : Bila tiba saat perpisahan itu...kena standby tisu banyak2...

Sunday, 12 June 2011

Perfectionist Yang Tewas

Hyeyoo...


Lelaki Perfect!
WoW...
Girl mana yang tak nak?
Kalau ada yang tak nak
Maybe...
Err...
Call the doctor plezz???
Hahaha...
Lain orang lain taste la kann




Emm..aku ni memang kaki layan citer Korea
Lagi2 kalau pelakon dia tu
Handsome + Kachak + Cool = jejaka idaman
Hehehe...miang kan? (sukati aku laa)


Tapi tak jugakk...
Kalau jalan cerita best...
Hensem ke tak...aku layann gak citer tu
Asalkan aku ada feeling nak tengook


Naughty Kiss yang ditayangkan di 8TV dah pown abes
Sila google sendiri untuk tau sinopsisnyer...(malas nak taip...hehe)
You know...
Apa yang aku dapat tau pasal thiz story
Se-perfect mana pown seseworang tuu
At last dia akan tewas gak


Yeah Baek Seung Jo...
Dalam thiz story
Dia memang perfect giler






Sangat bijak (pelajar terbaik sekolah) + digilai gadis + handsome
Tapi...
Dya sesangat la DINGIN 
Tak ada perasaan 




Dan...
Dia paling benci perempuan bodoh (taulaa ko pandai...berlagak tol)
Tapi...akhirnya si Perfectionist ni kahwin gak ngan perempuan bodoh tu
Alaa...
Bukan bodoh laa...
Just naif jer...






Hahaha...kahwin gak mereka ni...
Memang tak tersangka (walaupown dah dapat agak laa)
Tewas gak si Baek Seung Jo ni 



Agak2 dalam dunia nyata ni memang wujud ker lelaki macam tu?
And perempuan macam Oh Ha Ni ???






Well...
Life is Unpredictable!


p/s : Lelaki yang ala2 dingin tapi cool ni...tetiba jer dah masuk dalam list aku...hehew n_n

Wednesday, 1 June 2011

Baru Kenal 'Daim'

Hyeyoo...


Rasanya sweet-s gitu
Bersalut coklat
Memang my peberet lar


Yeah...
Itu dia...


Gula-gula Daim...
Hahaha...
Aku baru jer tau macam mana bentuk gula-gula tu


Semalam...
Kak Min bagi aku...
Mula2 tak perasan tu gula-gula apa
So...main masuk dalam kocek


Bila balik rumah
Aku nak makan ler gula-gula tu
Then...baru perasan


Ohw...gula-gula Daim la


Hahaha...teringat kat Daim citer Juvana
Hehehe...kena amik feel makan ni
Coz gula-gula Daim ni orang kata cuma ada kat Langkawi jer


Emm...patot la aku tak tau
Aku tak pernah pergi Langkawi pown...


                                      Ni la gula-gula Daim tu...sedap taw (saje nak promot)





                         Ni pulak Daim dalam cerita Juvana...(aku minat gaya lakonan ZA ni n_n)


Persamaan antara kedua-duanya adalah...mereka sangat SWEET... n_n


p/s : berhasrat nak pergi Langkawi beli gula-gula Daim satu bundle...bole???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}