Saturday, 26 November 2011

Laugh Trainer

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Hari tu...aku tengok tv
Rancangan Style By Jury
Rancangan untuk ubah tanggapan pertama orang lain terhadap penampilan kita yang kureeng...


Apa yang aku nak taip...
Kat rancangan tu dia ada bawa peserta jumpa laugh trainer/pelatih ketawa
Aku cam terkejut laa
Ke memang aku ni jakun
Ada pulak pekerjaan laugh trainer kat negara luar
Kat Malaysia ni...rasanya tak de kuuuuut.


Ada sesetengah daripada kita ni pernah mengalami tahap kelukaan jiwa yang parah sampai diorang dah lupa cara nak ketawa (ada ek orang camtu?)
So...di sinilah laugh trainer memainkan peranan
Tapi...kalau kat Malaysia ni profesion cam tu tak wujud lagi
Mungkin sebab orang Malaysia ni mudah ketawa DAN
kat Astro dah ada rancangan Maharaja Lawak (ada kaitan kee?)


Aku???
Aku mudah ketawa
Kadang-kadang kalau dah lawak sangat lama giler aku nak berhenti ketawa sedangkan orang lain dah berhenti ketawa.
Terpaksa aku cover ketawa
BUT...
Kalau aku tak de mood
Kau bawalah kumpulan Sepah ke,Nabil ke,Senario ke,Johan Raja Lawak ke...
Jangan harappp aku nak ketawa...
Betuul ni...





Kalau mamat korea yang buat lawak
Err...
MUNGKIN...
Aku... akan ketawa jugak
Sekali lagi...MUNGKIN AKAN ketawa....hehe


p/s : ketawa buat kita awet muda...

Saturday, 19 November 2011

Take Me Out Vs Perfect Match

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Ini entri  suka-suka
Jodoh...ayat paling fofular dikaitkan ialah
"Jodoh pertemuan di tangan Tuhan"
Ini mukadimah saje...hehe


Okey...nak taip mengenai rancangan cari jodoh Malaysia
Take Me Out Malaysia yang bersiaran tepat 8.30pm hari Jumaat kat ntv7




Kalau ada sesape nak masuk rancangan ni dipersilakan isi borang online (betuull...tak tipoo)
Apa yang aku nak cakap rancangan ni ditiru daripada rancangan cari jodoh yang berasal dari Australiaa
Bagi versi Malaysia ni...booleelaa
Setiap peserta lelaki diberi masa lebih kurang 15 minit je untuk dapatkan jodoh kat situ (kalau berjaya laa)


                                                     Pengacara Take Me Out Malaysia


BERBEZA dengan satu lagi rancangan cari jodoh
Perfect Match @ Fei Cheng Wu Rao (penat aku cari tajuk ni dalam bahasa cina)
yang juga ditayangkan kat ntv7 hari Sabtu jam 6.00pm




Bagi aku...
Aku lebih sukaa format rancangan Perfect Match berbanding dengan Take Me Out
Nak tau kenapa...?
Sebab aku rasa kalau rancangan Perfect Match ni para peserta perempuan lebih tahu pasal peserta lelaki dengan lebih detail sebab video pengenalan diri peserta lelaki sangat jelas menerangkan diri mereka...(ayat nak skemaa gituu)


                                                            Pengacara Perfect Match


Lagi satu sebab kenapa aku lebih suka format Perfect Match ialah
ada dua orang kaunselor/pakar psikologi yang akan membantu memberi nasihat cinta bagi peserta yang ragu-ragu nak buat keputusan...(kan baguss tuu)


                                                       Penasihat 'cinta' Perfect Match


DAN rancangan Perfect Match ni lebih santai and...KELAKAR
pasal pengacara dan kaunselor lelaki ni suka menyakat


                                isu menyakat paling femes pasal kepala diorang yang botakk tuu...


So...


                                                          
                                                                Take Me Out Malaysia


                 
                                                                        vs


                               
                                                                     Perfect Match


Emm...........
Dua - dua punnn tujuannya nak cari jodoh je ponn
Layaan je laa rancangan ni
(duduk diam-diam sudaa)


p/s : Nak cari jodoh atau saje nak popular kat tv? Dua-dua ponn boolee...

Wednesday, 9 November 2011

Aku Bagi Karangan Ini A+

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Aku baca.Aku bayangkan situasi tersebut.Aku ketawa gila-gila + berguling-guling (part guling-guling tu aku tipoo)


                                           
                                              Reaksi wajah lepas baca...(lebih kurang beginilah...)
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .
                                                                                      .






                                                  
                                                    Ohh...I luv it...tak logik tu la yang best!


Aku bagi A+ kerana imaginasinya sangatlah hebat...tak gituu?


p/s : Logik atau tidak itu tolak tepii...

Tuesday, 8 November 2011

Asah Lagi Untuk Lawan

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang



Selalunya manusia (bukan haiwan) selalu memikirkan masalah yang dihadapi oleh mereka dalam hidup.Iya…selagi kau bernama manusia…kau akan berfikir.Tapi…sia-sia kalau kau tak gunakan anugerah akal itu dengan sebaiknya.Masalah tetap ada.

Kau sendiri sakit kepala.Baiklah…aku sarankan lebih baik kau cari penyelesaiannya.Kau pusing sana-kau pusing sini-kau belit atas-kau belit bawah.Kau dah jumpa jawapan? Hahaha…masih buntu? Itulah…kau lupa sesuatu.Ya…pencipta sekalian alam semesta dan makhluk di dalamnya.Ya-Rabb…

Aku pun bukan sempurna.Cuba jadi seperti yang lain tapi aku sendiri yang sakit.Bukan aku jatuh berguling ke tanah pun.Jauh sekali ke dalam lombong emas.Kejap…kalau aku terjatuh ke dalam lombong emas…barangkali aku sudah jadi 'orang kaya baru'…Okey…itu tak mungkin.

Bila kau nak melawan  sesuatu,kau mestilah menyediakan peralatan yang secukupnya.Lepas tu kau asah tajam-tajam.Biar berkilau.Biar bersinar.Kau tersenyum.Kau begitu pasti akan menang.

Bila tiba masanya,dengan nekad yang telah lama kau tanamkan,kau pun memulakan aksi.Kau mula melibas-mencantas-merobek-mengoyak masalah itu satu persatu.Perlahan-lahan supaya kau sendiri tidak terbeban.Walau tak banyak,sedikit pun jadilah.Sedikit-sedikit susut juga masalah itu.Kau jadi tenang.Dalam hati kata ‘Aku Juara’.Tak apa…sesekali memberi penghargaan untuk diri.

Akhirnya…seperti sedia maklum,’yang patah tumbuh yang hilang berganti’.Lepas kau dah selesaikan satu…kau jangan lupa.Pasti ADA…itu aku PASTI…masalah lain akan sibuk datang tanpa diundang.Dan…kau sekali lagi bertarung…selagi kau mampu bangkit.Lawan…walau gagal,tetap terus mencuba.Itulah…masalah dan kehidupan...maka kau selesaikanlah sendiri.Bukankah kau mampu? InsyaAllah…aku yakin pada kau.Betul ni…



p/s : Trouble is a friend...

Monday, 7 November 2011

KoreanDrama : My Princess

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Nampaknya demam drama korea aku kembali lagi
Drama korea yang baru ditayangkan di 8TV sekarang ni buat aku memang akan terus melekat kat depan tv tuu...
You know...kalau aku layan cerita korea ni...memang payah nak buat kerja lain




"My Princess"
Mula ditayangkan pada 02/11/2011 pukul 8.30pm
So,belum terlambat lagi bagi sesiapa yang baru nak mengikuti cerita ni
Dan...aku rasa ada yang dah tengok pun cerita ni
Well...aku tunggu tayang kat tv je
Nak tengok kat internet...macam tak berapa nak feel pulak (mengada-ngada aku ni)


Inilah pelakon-pelakon dalam drama My Princess


KIM TAE HEE as Lee Seol
21-year-old archeology student.
She was adopted at the age of 5 and has a birth secret
. She’s been through hardship since childhood and works hard to reach university.
                          She falls for her lecturer in college and does everything to get close to him.
                                       One day she woke up and becomes the princess  of Korea.
                     But her sister, Lee Dan gets jealous and works with Oh Yoon Joo to destroy her.


SONG SEUNG HEON as Park Hae Young
The heir of Korea’s largest and most powerful business group. He works as diplomat for foreign royalty.
A perfect man who under some circumstances was forced to teach Lee Seol how to be a proper princess
.

PARK YE JIN as Oh Yoon Joo
A beautiful museum curator, the daughter of a top executive secretary, who strategically loves Park Hae Young for the success of herself and her father.

RYU SOO YOUNG as Nam Jung Woo
A charismatic and handsome professor of  archeology and art history  , a stone geek who had a secret crush to his student



Simple sinopsis cerita ni...(kalau nak detail tanyalah Uncle Google)
An ordinary college student, Lee Seol, finds out she’s a princess. The grandson of Daehan Group, Park Hae Young, is put in charge of educating Lee Seol on proper etiquette.


Lets us 'cuci-cuci mata' (^_^)









Okey...jom kita feeling-feeling layan drama korea ni


p/s : Kalau aku jadi puteri...aku nak tinggal dalam pink castle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}