Tuesday, 31 May 2011

Bye Bye Kak Kas...

Hyeyoo...


Erm...fell sad today...
Yeah...


Hari Ini aku terpaksa merelakan perpisahan salah seorang geng kilang aku
Dia telah menamatkan kontraknya pada hari ini
Adush...kenapa tak nak sambung lagi???


Kak Kasmawati or mesra panggil Kak Kas
Dia sebenarnya orang Indonesia
Dia dah habis kontrak dan tak nak sambung sebab rindukan keluarganya
Dia nak balik ke Padang,Indonesia...


Semalam...
Dia ada tanya aku nak ke Indonesia ke?
Melawat rumah dia di sana
Or...
Sambung belajar kat Universiti di Indonesia
Aku cakap kalau ada peluang bole jer...


Erm...
Aku patot dah tahu yang Kak Kas nak berhenti


Sob...sob...sob (sedih nie)
Dia baik sangat
Masa aku takut buat salah ada ke patut dia suruh cakap dia yang buat
Hati dia baik sangat
Suka tolong aku


Lagi satu yang aku suka pasal dia
Kadang2 masa buat kerja dia suka selawat...
Tenang dan best jer aku dengar
Orang macam ni la yang aku suka...


Kak Kas sangat peramah...
Pernah aku tanya
"Best tak cerita Malaysia kat TV tu"
Kak Kas kata "Best.Kalau cerita Indon banyak bohongnya.Lihat aja Bawang Merah Bawang Puteh.Pusing-pusing ceritanya jadi bosen nontonnya.Cerita Malaysia kurang sikit bohongnya"


Aku jawab "Alah...sama jer.
Kak Kas kata "Aku jujur ajah"


Herm...pasni dah tak nampak lagi Kak Kas
Kalau aku kena buli...(harapnyer tidak la)
Saper nak tolong back up???
Nasib kau ler


Semoga Selamat Pulang ke Indonesia ya...Kak Kas 


p/s : aku takde pown gambar Kak Kas...tapi aku akan tetap ingat dia

Saturday, 28 May 2011

'UstaZah'...Kau Kahwin Dulu Rupanya...

Hyeyoo...


Hari ni mau story-mory pasal one of my classmate
Yehaa...u sudah jadi bini org laa...
Macam tak percaya
Kau kahwin dulu...


This day hari bersejarah buat kawan aku...
Yea...'ustazah'
Kenapa aku panggil dia 'ustazah'(satu kelas yang panggil dia macam tu)
Sebab perwatakan dia memang macam ustazah
Tudung laboh tak payah cerita la
Selalu gak berceramah pasal agama kat kawan2 (memang bagoos dia ni)
Memang selalu sangat cakap
'Astagfirullahhaladzim'...
Memang ustazah laa...


Aku ingatkan tak sempat nak pergi
Mana taknyer...aku kan keje
Tapi...dengan semangat yang jitu dan padu untuk tengok kawan aku ni
Dapat gak la aku pergi
Walupun dah nak habis majlis
At least aku datang jugak kan...
Jumpa si Raja Sehari nie...







Malu2 laa pulak...hehehe
Suami dia ni seorang ustaz...
Memang sepadan sangat
ustaz + ustazah...
So sweet... n_n


Sebelum balik...sempat bergambar ngan dia ni
Mula2 aku tak nak...tapi atas permintaan dia ni...
Aku layaan sajer laa...



Aku memang nampak agak gemouk dalam gambar ni...
Hahaha...
Baju tue besar + laboh
Maklumlah...baju pilihan kelam-kabut
Nak cepat pergi...


Apa2 pon...
Selamat Pengantin Baru untuk Shikin & suaminya...
Semoga Kekal bahagia hingga hujung nyawa...


p/s : tak sangka pasangan skandal ni akhirnya menunjukkan bukti mereka bercouple dengan datang lambat untuk mengelakkan berlakunya kontroversi---gambar pasangan yang kat depan pengantin tue...

Friday, 27 May 2011

Aku Memang Teringin...

Hyeyo...


Terasa feeling2 nak berdansa
Hahaha...
Tak de lah minat sangat
Just suka-suki jer


Emm...
Tau tak...?
Aku memang terignin  teringin sangat dapat jalan2 bawah pokok bunga sakura...
Ala...yang banyak ada kat Jepun tu


Cherry Blossom


Ohw...so sweet n_n


Aku teringat satu filem Hong Kong
Lakonan Aaron Kwok (bekas skandal aku yang dah lama hilang tu)hehe perasan jer 
dengan heroinnyer yang cantik menawan Cecilia Cheung
Tajuknya...


Para-Para Sakura






Pergh...memang syok habis lah...
Dapat menari di bawah pokok bunga sakura yang sedang gugur bunganya


Wohaa...so nice!






Tarian para-para sakura...
Memang simple & enjoy
Buat aku 'melayang'sekejappp


Terasa nak belajar pulak...
Alolo...En.Aaron...bole ajarkan saya ??? (buat muka suci)


Hehehe...


p/s : mi-ni-ko-i-sakura-ah-eh-oh...come and dance with me...

Tuesday, 24 May 2011

Pemanah Yang Buta

Hyeyo...


Bila aku sering mendengar cerita2 dari kawan2 di sekeliling aku
(Iya...kebanyakan mereka sudah ada couple masing2)
Menceritakan kisah agung percintaan mereka


Oke,


Aku happy kalau kawan2 aku happy
Baguslah...
Hope happy forever n_n


Then...


Tak lama kemudian...
Yup...
Aku mesti akan dengar gossip liar yang realiti


"Dia dah putus la..."
"Dah ada orang lain la..."
"Cemburu...apa lagi putus la..."


Kasihan...


Aku tak salahkan mereka...
Kerana
Sang pencinta itu 'pemanah'


Yup


'Pemanah yang Buta'
Mereka memanah hati insan yang mereka sukai
Tanpa melihat atau menimbangkan apa2 perkara


Iya...


Cinta itu tidak bermata
Kita boleh jatuh cinta...


Bila2 masa...
Di mana2 sajer...
Dengan siapa2 pon...


Andai kata aku berkata
"Aku tak nak bercinta"


Apa kau fikir...
Pemanah anonymous itu akan berfikir dua kali


Hehehe...


Jangan salahkan aku kalau aku invisible




p/s : Cintailah Allah lebih dari segalanya...maka DIA akan berikan yang terbaik untuk kita

Monday, 23 May 2011

Buat Tak Tahu Untuk Senangkan Hati Orang

Hyeyo...


Yup...suka sangat buat-buat tak tahu
Kenapa?


Oke...bila kita sememangnya tahu satu perkara
Then...orang lain yang entah datang dari mana
Terus jer nyambung cerita tak pasal2 a.k.a menyampuk
So...
Nak buat apa?


"Sebenarnya macam ni lah..."
"Kau salah lah..."
"Aku lagi tau..."


Emm...bosan aku dibuatnya
Walhal...aku memang tahu situasi sebenarnya
Maka,
Jalan paling mudah...


YUP...


Buat2 tak tahu...
Jadi...aku akan cakap jer


"Ohw...ye ker..."
"Yer...kau betul.Aku salah informasi kowt..."
"Ea...macam tu ker.."


Malas nak layan orang macam tu
Kalau aku explain bebanyak 
Malu pulak kau
Nasib baik lah kau ni lebih senior dari aku


Aku hormat...
Biarlah...


p/s : Susahlah kalau nak diukur pangkat seseorang baru bole beri pendapat...

Monday, 16 May 2011

Terima Kasih Cikgu...

Hari ini...yes...16 Mei...
Sinonim dengan sambutan Hari Guru
Emm...tahun nie tak dapat lah aku merasa menyambutnya di sekolah lagi...
Yer lah...sejak tamat Form 6 nie...


Well...kejayaan aku dalam STPM 2010 semuanya berkat usaha gigih para pensyarah 
Mendidik aku...
Walaupun aku ni bukanlah pelajar yang menyerlah sangat kat kelas
Mana tak nyer
Diam...jer...
Bila disoal asyik geleng kepala jer...tak tahu-tak tahu...
Kalau jawab pown...
Alahai...perlahan giler suara aku
Macam ada emas jer dalam mulut...haha


Tapi...para pensyarah sabar jer
Mungkin mereka fikir aku ni memang betul2 tak tahu nak jawab
Huhu...


Tetapi...
Aku berjaya buktikan...
Walaupun aku bukanlah ahli aktif dalam mana2 persatuan
Walaupun aku tak pegang pown jawatan tinggi dalam sekolah
Walaupun pensyarah lebih tahu nama 'budak baru' daripada nama aku (pelik kan...?)


Tetapi...


Aku berjaya buktikan aku boleh berjaya
Malah tak sangka pun aku dapat jadi 
PELAJAR TERBAIK STPM 2010
Hehehe...
Memang tak sangka
Tak terlintas pown...
Walaupun aku tau
Keputusan aku tak lah segempak mana pown


Tapi dengan kejayaan ini...
Aku tau...barulah para pensyarah kenal 
Siapa aku...
Siapa Dba...


Tapi...para pensyarah form 6
Memang TERBAIK...
Walaupun aku tak pernah dapat perhatian mana2 pensyarah
Tapi...segala ilmu dan tunjuk ajar para pensyarah yang berkesanlah
Yang berjaya membawa aku kepada kejayaan aku


Memang takkan lupa jasamu
Wahai Guru...


En.Abdul Rahman bin Sahlan
Pensyarah Pengajian Am 2,Geografi Fizikal dan Geografi Manusia

Pn.Janeriah binti Jayos
Pensyarah Sejarah Tamadun Dunia-Islam dan Sejarah Malaysia-Asia Tenggara



Pn.Siti Tasmerah binti Salim
Pensyarah MUET

Pn.Shalizan binti Abu Hasan
Pensayarah Mikroekonomi dan Makroekonomi

En.Kama Azhar bin Abdul Karim
Pensyarah Pengajian Am 1

All my lovely lectures

Selamat Hari Guru ><




p/s : Teringin kembali ke zaman persekolahan balik...hehew n_n

Sunday, 15 May 2011

Titian Antara Makna Dan Erti

Pena menari
Kata terpatri
Andai itu maknanya
Biarlah aku tafsirkan ertinya


Pabila arjuna menadah kasih
Terpana bidadari menggenggam janji
Di kala erti sudah tiada makna
Apakah pantas ditelusuri titian itu?


Berpaut sudah ranting yang basah
Rapuh hati jiwanya gundah
Jikalau titian itu penuh onaknya
Kecundanglah aku melewati seribu makna


Andai makna dan erti tiada lagi tersirat
Biarlah aku membuka yang tersurat
Bila engkau masih berpura
Biarlah si bisu menyanyi lagi


p/s :bila jiwa sedang resahh

Saturday, 14 May 2011

Pilihan dan Keputusan Putar Belit

Argh...minggu ni merupakan minggu2 sukar aku untuk membuat keputusan
Memang giler...
Ingat lagi entri aku yg lepasss?


Yer...


Aku rasa aku memang giler...
Btol2 giler...
gila,gila,gila dan gila


Aku dah berhenti Fujitsu
Coz...aku pikir aku dah tak diperlukan dan order pown kureng
Yup...aku dah berhenti pada 10 Mei...
My last day kat Fujitsu...balik kol 3pagi


Then...esoknya 11 Mei...pukul 8pagi...
Mula bekerja di tempat baru (pernah keje kat sini pada tahun 2009)
Gila tak...semalam abis keje pukul 3pagi
Tidor tak cukup
Terus pegi kerja kat tempat sarang burung
Yer...kerja bersihkan sarang burung


Then...my frenz bagitau aku
Aku diperlukan di Fujitsu
Aku kena datang kerja esok
Esok...12 Mei...
Aku kembali ke Fujitsu...


Aku rasa pening pada awalnya nak buat keputusan
Sama ada terus di sarang burung
or
Terima kerja di Fujitsu balik...
Korang rasa camne?
Entah...pening kepala aku


Tanya akak dan adik2 aku
Majoriti suruh pilih Fujitsu
Hahaha...aku pening nak buat keputusan
Bukan apa...takut pak cik sarang burung pikir aku ni maen2 plak 
Mana taknya...baru satu ari kerja...takkan aku nak berhenti...


Memang GILA...


Tapi...
Aku dah buat keputusan...
Yup...


FUJITSU...I'AM BACK....


p/s : bole plak aku putar belitkan hidup aku sendiri...hope...ini terbaek

Monday, 9 May 2011

Keputusan Mendadak Macam Tak Sangka

Fuh...pagi tadi betol2 menguji tahap di mana aku kena berhadapan dengan pilihan yang selama ni aku blur gile2
Yup...pilihan yang dah hampir seminggu aku tergolek guling guling atas katil dok pikir
Sampai nak tidow pon still pikir lagi
Sakit kepala wooo....


Tapi...


Pagi tadi satu panggilan menyebabkan mulut aku begitu lancar bagi keputusan tersebut
Memang aku tak sangka


Dah...dah....


Jangan pikir lagi...
Anggap keputusan itu telah ditakdirkan oleh Allah Yang Maha Mengetahui


Ye...


Aku dah lama tahu yang aku memang dah tak sanggup lagi
Penat...


p/s : Entah macammana esok yer...reaksi mereka???

Sunday, 8 May 2011

Hari Buat Ibu Tercinta

Hari Ibu...sebenarnya hari-hari pon hari ibu jugak kan...cuma Hari Ibu yang disambut pada setiap hari Ahad pada minggu kedua bulan Mei n special skit...setuju tak?...(setujuu)


Aku pun tak ketinggalan meraikannya...ala-ala sederhana gitu....
Every year mesti ada kek
Untuk tahun nie...kek hari ibu...aku yang sponspor...hehe (orang dah kejew...)


  Special for you Mom


So...to all yang bergelar ibu...I wish Happy Mother Day
To my mom Khalijah binti Naim...I love You More than anything...
Walaupun mak selalu membebel...emm I Like...hehe
Tu tandanya mak care dengan aku


my mom and me


To my mom Dba selalu doakan agar mak sentiasa sihat selalu,panjang umur,murah rezeki,terhindar dari segala macam masalah...
Dba akan berusaha untuk menjadi anak yang dapat menggembirakan mak...InsyaAllah
...ikhlas dari Dba with LoVe...


p/s : Berharap dapat bawa mak melancong keliling dunia...mesti syok kan...

Sunday, 1 May 2011

Pertama Kali Labour Day

Haluu...1 Mei adalah hari yang sinonim dengan Hari Pekerja
Yeah...ini bermaksud CUTI
Everybody love holiday...hahah

Yup...tahun ini merupakan tahun pertama secara rasminya aku menyambut Hari Pekerja sebagai seorang pekerja
Yelah...dolu2 aku menyambutnya sebagai seorang pelajar
Err...pelajar tu dikira bekerja ker?
Hehew...ntah tak tau aku...???

Well...walaupun aku bekerja sebagai minah kilang jer (untuk sementara jew) waktu cuti2 sebegini adalah amat dinanti-nantikan...
Bole lepax2...bole santai2...bole relax2
Hahah...sronoknyer

Oleh kerana 1 Mei pada tahun ini jatuh pada hari Ahad...maka secara automatiknya hari Isnin pon cuti lah...(yeay...cuti lagi n_n)
Dulu masa abis SPM aku tak sempat nak sambut Hari Pekerja pasal aku dah berhenti kerja masa bulan April...
Masa pas SPM...aku bekerja di sebuah syarikat swasta bertaraf international....
Ceh...tipoo jer...hehew
Sebenarnya masa aku tunggu keputusan SPM dulu kerja aku ialah membersihkan sarang burung...
Anda tahu?
Kerjanya memang santai abes la...
Santai sangat sampai aku asyik menguap jer
Ngantuk...hehew

Well 3 Mei ini bermulalah kontrak kedua aku di Fujitsu
Emm...niat hati memang nak berhenti
Tak tahan balik malam...(aku x suka kerja malam)
Kontrak kedua aku ini bakal tamat pada 31 Julai 2011
Adush...lama siot...

Apa2 pon...aku nak mengucapkan Happy Labour Day
Wat sesaper yang terpaksa bekerja tu...
Bekerja dan berkhidmatlah seikhlas hati
Alah...kalau nak cuti tu..amik ajer ler cuti tahun...
Itu pun kalau ada...hahah

p/s : Selamat bertunang kepada Zahiril Adzim & Shera Ayob...(saya sangat suka lakonan En Bob n_n) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}