Saturday, 5 May 2012

Salah Nombor & Kuat Membebel

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Perkara ni dah lama berlaku just baru sekarang je tergerak nak menaip dalam blog  picisan aku ni.Ini kisah pasal orang salah nombor masa telefon.Ohh...itu memang perkara biasa la.Aku memang tak ada masalah dengan orang yang salah nombor ni tapi aku memang bermasalah betul kalau orang yang salah nombor tu tanya siapa aku dulu.Actually,bagi aku la,if orang tu salah nombor dia kena lah bagitahu siapa dirinya dulu barulah tanya siapa aku.

Contohnya orang tu telefon kita dan tak pasal pasal terus je tanya, "Ni siapa".Emm...memang aku takkan jawab lah.Aku akan paksa orang tu beritahu siapa diri dia dulu.Ye lah.Dah kau yang telefon dulu kenapa aku pulak kena bagitau siapa aku pada orang yang aku tak kenal.Haisshh...Bahaya je.Kawan aku pernah cakap kat aku kalau ada orang macam tu yang tanya siapa kau,baik kau cakap je "Ye...sini Balai Polis Bukit Aman.Ada yang bole saya bantu"Haha...bila difikirkan idea tu mungkin bole dipraktikkan satu hari nanti kepada mereka mereka yang tidak ada manner dalam menelefon orang.

Ada seorang lelaki ni telefon nombor rumah aku.Aku sebolehnya memang malas nak jawab kalau telefon rumah aku tu berdering pasal aku tak tahu nombor apa yang masuk.Aku tak suka cakap dengan stranger.Then,macam yang aku cakap tadi lelaki tersebut bertanya siapa aku.Aku malas nak panjangkan cerita aku terus je cakap yang dia tu salah nombor.Aku ingat lepas aku bagitahu macam tu dah tamat la perbualan kami.

Rupanya belum lagi.Bole pulak dia nak berkenalan dengan aku.Sorry to say.Aku memang tak suka layan layan orang yang aku tak kenal dalam telefon.Sekali lagi aku cakap aku tak suka cakap dengan stranger.Bila aku cakap tak payah lah nak berkenalan lelaki tu berkeras jugak nak tahu nama aku.Bila aku tetap tak nak bagitau dia mula...membebel.Ya...MEMBEBEL.Dia cakap "kita ni hidup mestilah kena berkenalan dengan semua orang.Tak ada salahnya kita berkawan.Lagipun...."Bla bla bla....(terus membebel)


"Eh engkoo...aku tak kenal kau sesedap rasa nak membebel kat aku"

Bila dah berputus asa dia pun mula menceritakan tentang dirinya.Dia bagitahu yang dia sebenarnya seorang askar.Baru mula bekerja.Dalam hati aku berdetik,"tak tanya punn" Aku cuma jawab "yer...",' "oh...." setiap kali dia bercakap tak henti henti.Akhirnya bila aku dah tak tahan terus senyap senyap aku pass telefon tu kat adik aku.Habis cerita.Adik aku cakap orang tu mungkin terperanjat kot bila dengar suara garau adik aku yang menjawabnya terus je dia letak telefon.Maaf lah...terpaksa.Siapa suruh cakap tak henti henti kan.


Kalaulah lelaki askar yang telefon aku tadi sekacak gambar dia atas, melepaskah aku?Jawabnya...TIDAK! Sebab aku tak suka lelaki kuat membebel.Saya tahu Kwon Sang Woo oppa tak kuat bebel kan.Hehe...

p/s : katakan tidak kepada lelaki kuat bebel.Sangat aneh tau...

4 Komen Terhebat:

Uncle Jonni said...

hakhakhak... kan best dpt kawan yg mcm bertih jagung... meriah gitu... huhuhuhu

Hanamiko Sakura said...

hahahaha.. sangat aneh jumpa lelaki kuat membebel.. lagi aneh bila jumpa lelaki yang sangat sensetif.. hehehe

ABU said...

letak terus. tak ya banyk cakap hahahaha.. cam aku selalu buat

BlueiceButterfly said...

~hehe..dah salah nombor boleh pulak nak bebel2..memang panas la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}