Wednesday, 16 May 2012

Belajar Bahasa Inggeris (Edisi Lawak)

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Entri lawak sempena Hari Guru...


Miss Anjelina Wolie seorang cikgu perempuan yang mengajar Bahasa Inggeris untuk tahun  satu. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 ayat Inggeris dan kemukakan pada hari Isnin nanti. 

Ketika dalam perjalan pulang, Brad Putt salah seorang anak murid cikgu itu ternampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menjerit "Shut up you !!". Apabila sampai di rumah dia bertanya kepada bapanya, "shut up you" tu Bahasa Inggeris ke? Bapa dia jawab, iye. Dapat dah satu perkataan, kata Brad Putt di dalam hati. 

Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, Superman tu Bahasa Inggeris dan bapa dia kata yes.Dua perkataan dah, kata budak itu. 

Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan, dia ternampak ada seorang lelaki dan seorang perempuan sedang bertengkar berebut buku. Perempuan itu kata "Ladies first".Balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itu pun Bahasa Inggeris. Ah, lega nya kata budak itu. 

Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru. 

Cikgu Anjelina Wolie: OK boy, did you get the words? 

Brad Putt: Yes, teacher. 

Cikgu Anjelina Wolie: Good, what is your first word? 

Brad Putt: Shut up you !!! 

Cikgu Anjelina Wolie: What did you say? Are you mad? Who do you think you are? 

Brad Putt: Superman !!! 

Cikgu Anjelina Wolie: Bloody fool! Get out from this class 

Brad Putt: Ladies First

Pappp...."Dont be kurangg ajar yer!"

Pengajarannya....hormatilah guru anda.Hehe...

p/s : masa sambutan Hari Guru seronok sebab tak payah belajar satu hari...

5 Komen Terhebat:

Ardini Izzati said...

Haha. Hebakk lah citer ni! :)

Mish eika :) said...

HAHA , dont be kurang ajar yaa XD ( lawakk ! )

Bulan Syurga Firdausi said...

idea sape la ni kn hehehe ooo suke ek x blaja hehehe ad event time tu so p dewan smua kn...

Uncle Jonni said...

hakhakhak.. kes salah faham disitu.... yep!! mmg stress cikgu kalu dpt anak murid yg degil..

slmt hari guru...

Myra Azraff said...

haha..senget...xD
selamat hari guru kepada guru2 di luar sana ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}