Monday, 5 December 2011

Bila Orang Salah Anggap

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Hari ni aku keluar dengan my lovely mummy and my two little brothers
Okeyh...jalan-jalan kat bandar jap
Lagipun cuma hari Isnin sahaja hari off day untuk mak aku


Apa yang aku nak taip ni ialah bila orang salah anggap
Salah anggap apa?
Masa aku melintasi sebuah kedai
Aku ada dengar seorang bro ni cakap


"kecik-kecik dah bercinta"


Aku pandang belakang.
Aku tahu bro tu menujukan kata-kata tersebut kepada aku
Kenapa dia cakap macam tu?
Sebab aku jalan sambil pegang tangan adik kandung aku tu
Diulangi...ADIK KANDUNG AKU...
So...kiranya bro tu dah salah anggap la
Dah terang-terang mak aku jalan depan aku
Walaupun jarak agak jauh


Please...lah...
Jangan nilai orang sesuka hati
Tak pasal-pasal bro tu dah berdosa ngan aku
Adik aku sorang lagi yang jalan belakang aku tu kata muka bro tu masa cakap amatlah menjengkelkan
Adik aku tu cakap nak jek dia SOUND bro tuu
"itu adik beradik laa"
That my little brother...huh (gaya kengkonon aku nak sound)

Mak aku pun cakap ikutkan hati nak jugak sound
Tapi aku yang sesuci embun pagi ni tak naklah panjangkan cerita
Diulangi...kami adik beradik!

Aku memang rapat ngan adik beradik aku
Biasanya aku memang suka buli diorang
Yup...memang salah satu hobi aku...hehehe (gelak jahat)


Tapi..itulah cara aku sayang dyorang
Aku mesti rasa nak buli...
My sis pun kena buli...
Aku buli-buli sayang taw...hehe


p/s : Aku kakak yang otaii...ini fakta!

0 Komen Terhebat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}