Saturday, 23 June 2012

Full House Alih Bahasa (Lawak)

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Hari ni nak kongsi pasal satu video lawak.Drama korea  Full House yang famous amous tu dialihkan suara ke bahasa Melayu.Tapi ini edisi lawak that means segala dialog yang dituturkan adalah rekaan semata mata untuk hiburan. 




Kepada peminat drama Full House harap dapat enjoy tengok video Full House versi lawak ni.Memang first time aku tengok memang dah melekek lekek ketawa.Dia punya intonasi nada suara sepadan dengan gerak wajah.Memang lawak la.Pandai betul orang yang buat dialog tu




Bagi yang tak berapa jelas dengar dialog yang dituturkan,aku ada taipkan semua dialognya kat bawah ni.Kalau yang dah dapat dengar dengan baik,abaikan je yang kat bawah ni.

Young Jae :Mana pulak dia ni pergi? 

### 

Min Hyuk :Hahaha...hah lepas tu apa yang jadi?
Ji Eun :Lepas dia dapat tahu keputusan saya teruk,bapak saya ikat saya kat pokok getah dua tiga hari.Lepas tu,malam tu pontianak datang duduk bertenggek kat atas pokok getah tu
Min Hyuk :Hahaha...siapa suruh awak bangang sangat
Ji Eun :Bukan saya yang bangang tapi pontianak tu yang tak tahu malu
Min Hyuk :Err...maksud saya pontianak tu la yang bangang kan?
Ji Eun :Ha..yelah yelah

###

Min Hyuk :Eh,baju awak sebijik dengan baju nenek saya
Ji Eun :Oh ye ke?Tak perasan pulak
   Kring,kring kring,kringgg,kringgg ing ing (bunyi nada dering handphone)
Ji Eun :Hello? Ikan masin? Hah? Apa? Excuse Me.
Min Hyuk :Ye
Ji Eun :Bukan aku yang ambil la

###

Hae Won :Oii!
Min Hyuk :Hae Won...cantik bahasamu
Hae Won :Bang, kau buat apebenda dengan perempuan tu dalam gelap gelap macam ni?
Min Hyuk :Apaa?
Hae Won :Hutang aku bila nak bayar ni? Eh dah setengah tahun aku tunggu tak jugak bayar-bayar...
Min Hyuk :Alaa...nanti abang bayar la.Mulut kau bau longkang la...
Hae Won :Aku...lupa nak gosok gigi pagi tadi la

###

Yong Jae :Baik kau mengaku sekarang!
Ji Eun :Mengaku apebenda pulak ni?
Yong Jae :Ehh buat buat tak tahu pulak
Ji Eun :Memang aku tak tahu la.Kau ni ada masalah jiwa agaknya
Yong Jae :Apaa?
Ji Eun :Ye lah.Tuduh tuduh orang pulak.Dah la muka tak hensem.
Yong Jae :Kau pernah rasa tak selipar cap taik ayam?
Ji Eun :Mestilah pernah

###

Min Hyuk :Kau tahu tak nenek abang demam panas.Abang...abang harap kau sudi pinjamkan duit kepada abang sekali lagi.Kau tak kesian ke dengan nenek abang? Abang janji abang bayar double
Hae Won :Tengoklah.Tapi kau cakap bau mulut aku macam longkang.Sampai hati.

###

Hae Won :Oii budak! Aku nak kau cakap dengan jujur.Betul ke...bau mulut aku macam longkang? Cakap!
Min Hyuk :Hae Won...pasal tu pun nak bising ke?
Hae Won :Cakap cepat sebelum aku naik marah
Yong Jae :Ada lagi yang lebih hebat dariku...Han Ji Eun
Oh My God!..... (Jangan tengok babak niii!)

Amacam? Lawak tak? Nantikan video alih bahasa yang lawak pada next entri

p/s : aku tengok banyak kali pun masih rasa lawak...

6 Komen Terhebat:

shieraridwan said...

okayy, ianya sangat lawak. haha, suara masing2 pun tak leh blahh. wakaka

Uncle Jonni said...

hakhakhak... siyut je...

elyna mirsada said...

mmg lwk,ska cite nie

Salwati Sapei said...

salam sye dtg dri segmen yg sama
http://prettywatie.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-follower-anda.html

sudi dtg belog sye yerr=)

Qaseh Suhaida said...

hu huu...lawaknyeee

El-Janna said...

keh8787

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}