Thursday, 7 July 2011

Banyaknyer Plagiat...Mana yang Asli???

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Hyeyoo Bloggers...


Sesajer nak mencoret entri sesuka hati ni
Bercerita mengenai...emmm
Aku nak panggil dia 'artis dunia maya'


Kenapa???
Coz...mereka2 ni sesangat la popular di dunia maya
Sampaikan ramai orang jadi plagiat dia ni
Mengaku konon-kononnya mereka adalah orang sebenar...


Gambar-gambar mereka ni banyak jugak orang pakai...
Pakai untuk dijadikan profile picture kat Facebook,Myspace,Friendster & dll
Mana taknyer...
Orangnyer CUN...!


Aku cuma senaraikan tiga orang yang paling TOP...a.k.a banyak plagiat
Tapi...mereka2 ni orang2 dari Indonesia
Kalau korang taip jer nama mereka2 ni kat Facebook
Confirm...korang tak tahu yang mana satu orang yang asli


Yang pertama Tirani Nadia Arlitha Korlstak Dwitasari or Tirani Dwitasari


            


Yang kedua Triss Oktaviani


 


Dan yang ketiga Zahra Zeevanya




Mereka bertiga ni antara TOP yang paling banyak plagiat di Indonesia
Aku rasa orang Indonesia sendiri pun tak tahu sangat siapa mereka ni sebenarnya
Menurut Uncle Google ada info kata mereka ni model laa
Macam-macam kaan...


Agak-agak orang yang asli ni sakit hati tak...
Kalau orang lain mengaku-ngaku jadi diri mereka
Nak buat macam mana
Muka ada market kata kaan...


p/s : Siapa antara mereka bertiga ni...yang paling cun...???

23 Komen Terhebat:

sherah said...

huaa! yg frst tuu comel giler :D

IzariahzainaL said...

comel2 belaka:P

Nini Hartini said...

rasanya ramai lg playgiat pevita cleo eileen pearce @ pevita pearce.

Ryo Azhar Rahza said...

takde yang cun selain penulis belog ini.ahaks..

meh join GA :

http://ryoazhar.blogspot.com/2011/07/ga-blog-ryo-bermula.html

iMBobo said...

mmg comel2..hee~~

Nur Syazana Mohammed Sani said...

zana masih xpaham ap tu plagiat ,. heeee

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/akhir-nye.html

fiQ'Ra said...

comel gilaaa.. tapi cekci sikit..hehe..

tlg komen entry ni leh? tq;)


jom klik cni & komen erh ;)

Siti Arfah said...

Xknl pun dorg. hehe. Btw yg 1st cun .

izfanora said...

dh comel.. mesti ada yg nk ciplak.. :P

Diary oF Mine said...

er.... ramai lak mnumpang kecomelan mereka.. huhu.. jd diri sndiri suda

qudwa said...

awak lagi cun...haha..(>__<)

syieda_joy said...

comey semua..^_^

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

saya masuk GA CONTEST yg memerlukan your Free Comment :) Thx a lot taw.. lau boleh komen la byk2 kali ;)

Fathiah Hamim said...

errr lebih kurang je rupa memasing. -_-

amir aizat said...

same laar,hehe

Nurasyiqin said...

semua di ats cumel2..=) muka cam baby face!! btw thanks singgah blog cikin..nk jadi rakan baru dba la..hik3

teha said...

yg first laa :)

inn aziz said...

ape salah jd diri sndri..bersyukur dengan apa yg ada...

Dea said...

hehe..yeke .. xtaw pulak..:)

mykhalis said...

pelik betul sapa yng plagiat tu kan?

Red said...

Rasanya diorang tak sakit hati. Maklumlah. Ada perempuan yang gila famous. Sampai Orang lain mengaku jadi dia pun dia tak kisah.

sandro said...

Tirani dong yang paling cantik. . .jakarta

Syukron Aziz said...

Theme song nya nyentuh dihati :') Judulnya apa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}