Sunday, 29 July 2012

Lelaki Sweet Talker

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Walaupun busy dengan kerja, aku masih gagahi jari jemari ini mengetuk ngetuk keyboard untuk menaip entri ni.Apa yang nak ditaipkan pada entri ringkas kali ini ialah mengenai sweet talker.Tahu ke tak apa sweet talker tu? Kiranya dalam bahasa melayunya 'mulut manis' a.k.a pandai ayat orang.Faham ke tak apa yang aku taipkan ni? Tak faham? Sajer lah tu.Mengada ngada kann...

Biasanya golongan sweet talker ni of course lah lelaki kan.Ayat dia bukan main power lagi sampaikan perempuan nak marah pun bole jadi cairr.Macam kat tempat kerja aku tu lah.Semua pekerja kat situ takutlah dengan seorang boss perempuan ni.Boleh tahanlah garangnya bila mengamuk.Seram jugak.Aku pun takut.Tapi golongan lelaki ni kalau pandai ayat sweet puji puji terus tak berapa nak marah lah jadinya.Kiranya macam penyelamat jugaklah ye si sweet talker ni

Tapi,bagi aku...aku tak suka sangat sweet talker ni.Kenapa? Sebab dia akan bermulut manis kat semua orang.So,sekiranya anda semua ni menjadi aweks kepada si lelaki sweet talker ni kiranya ayat ayat manis dia tu dah rasa tak special pun buat korang sebab dia jugak bermulut manis kat semua orang.Bagi aku laa.


" Bulan,bintang dan matahari pun akan tunduk malu kerana kalah dengan kecantikanmu..."

Biasanya lelaki sweet talker ni suka cakap perkara perkara yang perempuan suka dengar dan buat mereka kembang semangkuk sambil tergedik gedik menyampah gituu.Tapi harus diingatkan yang tak semua perempuan mudah ditawan hatinya oleh golongan sweet talker ni.Apa apa pun golongan lelaki sweet talker ini tetap manusia biasa.Terimalah mereka seadanya.Hehehe...(tapi aku tak nak laa...)

p/s : biarlah jadi sweet talker hanya untuk yang teristimewa sahaja...

5 Komen Terhebat:

Muhammad Syahrul Firdaus said...

insyaAllah..untuk jauzah kelak :) syukran peringatan..

Sue PeLik said...

membalas kunjungan di sini, eh tak per ker?? hihihi

-meeSUPERGIRL- said...

mulot manis tapi hakikat? puihh . haha .

eh eh sejak bila berubah wajah blog dba? comel :)

Errah said...

xsemua yg sweet talker cmtu. ada jgk yang btul2 ikhlas dr lubuk hatinya...cuma kita sbg prmpuan jgn la cpt sgt trmakan dgn kata2 mreka..just brhati2 n jaga diri..=) salam perkenalan

Dalila Samsudin said...

kita pun kurang minat dgan sweettalker ni aha -.- Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}