Friday, 3 February 2012

Magician Selalunya Handsome?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Minggu lepas adalah minggu yang agak memenatkan dan meletihkan (bukan sama je ke?) yang membuatkan badan aku mengalami kesengalan buat sementara.Sebab tu aku lambat update blog aku ni.Minggu lepas aku busy menguruskan majlis kecil-kecilan di rumah aku.Majlis apa?Biarlah rahsia (saje malas nak bagitau)Jangan risau...aku bukan bertunang dengan Anuar Zain pun (perasann je aku ni).Sila tarik nafas lega masing-masing dengan senyuman lebar sehingga menampakkan barisan gigi putih anda yang bersilau itu :D


Okey...entri kali ini sesaje aku nak berkongsi pemandangan opss bukan pandangan aku pasal magician atau dalam bahasa melayunya ahli nujum...ehh ahli silap mata laa (aku tahu korang yang genius ni tau kan)Masa Chinese New Year hari tu kan ada macam-macam cerita or show kat tv kan.Salah satu show yang aku tengok tak silaplah tajuknya Big Brother Chinese New Year Special...emm lebih kurang gitulah tajuknya.Show tu ada macam-macam pertandingan.Salah satunya ialah pertandingan ahli silap mata yang diadili oleh ahli silap mata yang otai laa.Kiranya nak tengok siapa punya magic lagi kebaboom meletups sampai gugur jantung bila tengok persembahan mereka ni.

Kebanyakan pesertanya memang aku boleh katakan...handsome.Ada style gitu bila buat persembahan.Pergh...aku pun kalau ada lelaki buat magic-magic untuk aku ni mahunya tak kagum tahap tak ingat dunia.Kengkonon macam hebatlah padahal kalau kita nak belajar pun boleh.Tapi...tak semua orang ada bakat buat silap mata dengan baik kan.Tapi aku rasalah kan ramai perempuan sure melayanglah bila lelaki buat magic keluar duit seratus juta depan dyorang.Sure dyorang speechless...
"woww...you memang magician idaman kalbu ku"

Okey...memang tak dinafikan kebanyakan magician selalunya handsome.Ini antara magician-magician yang famouslah yang aku dapat cari kat uncle google tu.Memang handsome dan penuh dengan mutu keunggulan...

Choi Hyun Woo ~ Korea
Cyril Takayama ~ Japan
Lu Chen ~ Taiwan

Nak tahu kenapa kebanyakan magician perlu handsome?Aku pun tak tahu tapi dah nama pun ahli silap mata.Yang nak dipersembahkan tu kita akan rasa kagum pasal mata kita yang silap pandang.Ye lah...dah kita focus kat orang yang buat magic tu siapa suruh...haha.Itulah sebabnya magician haruslah handsome baru boleh pengaruh dan tipu mata penonton (boleh pulak macam tu)Haha..aku memandai je ni.

p/s : David Copperfield pun magician yang hebat jugak sampai boleh hilangkan bangunan tu.Tapi...dia dah tua.Sebab tu aku tak letak gambar dia kat sini (kau memang pilih kasih betul!)

26 Komen Terhebat:

myra azraff said...

i know cyril! japanese-america..tah,tak ingat plak..hehe..tpi yg kat mondo magic pun kewll gak.hehe

Bella said...

Haha... boleh pulak mcm tu... tak perasan pula saya... :)

..cik hana.. said...

hikhik..lpas baca entry ni baru perasan yang magician ni handsome2 :)

erleena said...

haha tak penah observe mreka :P
eh mg plih ksih la! haha

Liling said...

haha. baru tengok magician tadi kat mall buat magic.melayu. pretty awesome magic dia buat meja melayang =)


follow u back =)

eddyhata said...

sukalah yee yg handsome2

Dba Dealova said...

hehe...ciptaan Allah yang indah mestilah suka tengok :D

remyhazza said...

mesti ler....
depa kan boleh buat magic kasi hemsem..... he3

★ aIsyaH ★ said...

i like Amar..yang nyanyi lagu sahabat tu..amar p0n pakar m0tivasi..and at the same time amar ahli silap mata taw..beliau pernah bagi m0tivasi kat sek0lah dgn selingan dgn persembahan magic n nasyid..:)xkurang hensemnya..hihi :)

caer sasuke said...

hehe yg ensem2 je erk?

Princess Nusy said...

kdg2 btul jgk..hehe ^^

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha.. ntah2 dia nsem tu pon sbb magik gak. wakakaka... dlu kita penah dpt pkwe magician...

Zaza said...

ehh,,Cyril Takayama tu bukan ke magician..?

crunchycookies said...

hehe..logik2..
mata manusia,senang terpedaya..hehe
nice..:)

yad'z said...

saya suke cyril.. beliau sangat ohsem.. huhuhu

Lady Shana Sweet said...

Dear..Thankz for being my 456.. (^_^) jom jenguk belog kite..

EruzuLiyana said...

atok aiii magician, hensem, tuh pasal la cucunya pon ehem ehem..heheh

Ct Aja said...

peminat korea ni..hihi..tapi korea mmg best kan..hihi

AiSyA LiEzA said...

x pasan lak.. ekekkeke.. :D *encme2 mmg mudh perasan,, hek3

shigellazoster said...

awk di tag.. http://reflisea.blogspot.com/2012/02/hot-blogs-contest-by-manja.html

Azek zk said...

haha..

faiz fakhirin said...

magician xhemsem sebenar, mata kita kena magic kt dia...hahahha

MiSsKonsPiraSi said...

tak juga, hari tu aku tengok kat tb tak silap world greatest magic, magician dia muka taklah hensem mana pun. Mungkin secara kebetulan je tu :)

sabry oppa said...

singgah sini bace entry....

wow! blog ni superb sgt...

entry yg sangat cool....

oppa follow sini....

jom follow oppa balik...

nice to meet you....

selamat berblogging...

maju jaye !!!!

http://shaberry92.blogspot.com/ ( blog kpop)

http://sabryoppa.blogspot.com/ (personal blog)

follow lah 2 2 ...

hehehehe... nice ")

saya gades pelik said...

hehe haruslah hensem, kalau tak hensem mcm mana nak tarik perhatian samapi kita terleka..ya tak~

tapi hensem/cantik tu subjektif..

[ wanni ] said...

orang-orang yang hensem ni haruslah dipandang lama-lama kan~

lui chen dari taiwan best, dia pernah buat macaroons keluar daripada cermin, pewwiit~~ hehe

salam perkenalan :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
.Header img { margin-$startSide: auto; margin-$endSide: auto;}